Sanitair installeren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Sanitair installeren

Het installeren van sanitair lijkt eenvoudig, maar in de praktijk valt het vaak tegen. De watertoevoer en afvoer moet correct aangesloten zitten en daarnaast moeten alle randen helemaal dicht gekit zijn. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat er lekkages ontstaan. Wil je dit voorkomen, schakel dan zeker een vakman in!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je tot 5 offertes toegestuurd. Kies de beste offerte, en laat je sanitair plaatsen tegen de laagste prijs!

Op deze pagina lees je meer over de installatie van sanitair en de factoren die de kosten hiervoor beïnvloeden. Ook lees je wanneer het nodig is om je sanitair te vervangen en of je dit wel of niet zelf kunt doen. Natuurlijk geven we ook een handige tip om te besparen op de kosten!Wat kost sanitair installeren?

Hoeveel het kost om je nieuwe sanitair te plaatsen, hangt af van het type sanitair. Het installeren van een ligbad kost bijvoorbeeld gemiddeld €850,- tot €2.800,-. Maar wanneer je voor een luxe whirlpool of spabad kiest dan lopen de kosten al snel op: gemiddeld van €2.700,- tot €6.700,-. Een groot deel hiervan heeft te maken met de extra materiaalkosten.

Een douche plaatsen kost rond de €600,- tot €1.900,-. Vaak is het plaatsen van een eenvoudige douchecabine relatief goedkoop. Wil je een luxe inloopdouche, dan kunnen de kosten verder oplopen. Het voordeel hiervan is wel dat de ruimte groter oogt en dat je een lage instap hebt. In deze tabel vind je ook de prijzen van de installatie van het overige sanitair. Benieuwd naar de andere kosten voor een badkamerrenovatie? Dat lees je op de pagina over de prijs van een badkamer renoveren.

sanitair installeren

Sanitair plaatsen: kosten 2024

WerkzaamhedenKosten, inclusief materiaalkosten*
Ligbad€ 850,- tot € 2.800,-
Whirlpool of spabad€ 2.700,- tot € 6.700,-
Douche€ 600,- tot € 1.900,-
Stoom- of spa douchecabine€ 1.600,- tot € 4.300,-
Wastafel€ 400,- tot € 800,-
Kraan€ 150,- tot € 450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.


Sanitair laten installeren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

Er zijn verschillende redenen waarom de kosten voor de installatie zo uiteen lopen. Dit kan te maken hebben met de exacte werkzaamheden: moet er bijvoorbeeld ook oud sanitair verwijderd en afgevoerd worden of hoeft de vakman alleen nieuw sanitair te installeren? Zijn er nog nieuwe leidingen nodig of niet?

Deze en andere factoren die de prijs beïnvloeden leggen we hieronder voor je uit. Wil je direct de hulp inschakelen van een vakman? Twijfel dan niet en start nu je gratis offerteaanvraag!

Moet er oud sanitair verwijderd worden?

Wanneer je sanitair wilt laten plaatsen in een bestaande badkamer dan is de kans groot dat het oude sanitair ook verwijderd moet worden. En dat niet alleen, maar het liefst ook afgevoerd zodat je niet met puin blijft zitten. Dat doet de badkamerspecialist natuurlijk voor je! Maar hierdoor is hij meer tijd kwijt aan de installatie en liggen de kosten hoger.

Wil je besparen op de kosten en toch je sanitair laten installeren door een expert, dan is het een idee om zelf je oude sanitair alvast te verwijderen. Zo kan de vakman direct aan de slag en bespaar je op de arbeidskosten.

sanitair kosten

Kunnen de bestaande leidingen gebruikt worden?

Wanneer er nieuw sanitair geïnstalleerd wordt, kijkt een vakman ook altijd even naar de leidingen. Bij hele oude badkamers kan het voorkomen dat deze leidingen al flink verouderd zijn. Dat kan grote problemen opleveren: als deze beschadigd zijn of als de leidingen de hoeveelheid water niet aan kunnen, ontstaan er al snel lekkages.

Als je toch al bezig bent met nieuw sanitair, is het slim om in dat geval direct de leidingen te vervangen. Zijn de leidingen goedgekeurd, dan bespaar je uiteraard op de arbeidskosten.

Welk luxeniveau wil je?

De materiaalkosten bepalen een groot deel van de prijs. Hierin kun je het zelf zo gek maken als je zelf wilt. Wil je hele luxe sanitair, zoals een whirlpool en een douchecabine met alles erop en eraan? Dan lopen de materiaalkosten al snel flink op. Je kunt hierop besparen door speciale showmodellen te kopen, of door je sanitair aan te schaffen in een outlet winkel.

Hoe luxe jij je sanitair wilt hebben, speelt de grootste rol in het bepalen van de prijs. Houd er rekening mee dat sommige badkamerspecialisten het liefst zelf het materiaal bestellen, zodat ze weten met welke merken ze werken. Als jij je sanitair koopt in de uitverkoop dan is het belangrijk om dit te communiceren met de vakman. Zo maakt hij een passende offerte op maat!


Sanitair installatie uitbesteden aan een vakman?

Vind snel een specialist in je regio en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes ontvangen!


Wanneer sanitair laten vervangen?

Gemiddeld genomen gaat sanitair zo’n 30 jaar mee. Natuurlijk kan het zijn dat je sanitair al eerder aan vervanging toe is. Door slijtage of lekkages komt het wel eens voor dat een toiletpot of douche al eerder beschadigt. Bovendien hoef je natuurlijk de 30 jaar niet af te wachten, en kun jij je sanitair ook gewoon vervangen omdat je iets meer luxe wil!

Hoe weet je dat je sanitair aan vervanging toe is?

Wanneer er beschadigingen ontstaan of als je merkt dat het materiaal niet meer waterdicht is. Denk bijvoorbeeld aan de douchebak waar barsten in zitten of een toiletpot die niet langer stevig staat, maar wiebelt. Dit zijn allemaal goede tekenen dat het tijd is om het sanitair in je badkamer te vernieuwen.

Sanitair zelf installeren: verstandig of niet?

Is het slim om zelf je sanitair te plaatsen? Met de juiste materialen kun je dit proberen. Toch raden we altijd aan een vakman in te huren.

De belangrijkste reden daarvoor is: een vakman biedt garantie op materiaal en montage. Ga je zelf aan de slag dan vervalt deze garantie vaak. Hierdoor zijn de kosten van eventuele beschadigingen die ontstaan helemaal voor jezelf. Zonde natuurlijk!

Daarnaast bespaart een badkamerspecialist je gewoon veel tijd en frustraties. Het sanitair is in één keer goed geïnstalleerd dus je hoeft niet dagenlang bij het doorspoelen van je toilet te controleren of er geen water uit de toiletpot lekt. Heb je weinig ervaring met klussen dan raden we aan om niet zomaar zelf aan de slag te gaan, maar een vakman in te huren.

Voordelen inschakelen badkamerspecialist

Dit zijn de grootste voordelen van een badkamerspecialist op een rij:

  1. Je bespaart tijd, energie en frustraties.
  2. Het sanitair is snel en vakkundig geïnstalleerd.
  3. Een vakman geeft je een persoonlijk advies.
  4. Je krijgt garantie op materiaal en montage.
  5. Een badkamerspecialist voert oud sanitair voor je af, zodat je hier niet mee blijft zitten.

installeren van sanitair

Sanitair laten installeren? Bespaar op de kosten!

Zie je het niet zitten om zelf je sanitair te plaatsen? Met de hulp van een vakman ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Bovendien zorgt de specialist ervoor dat er geen beschadigingen ontstaan en krijg je in de meeste gevallen een mooie garantie op materiaal én installatie. Op zoek naar een badkamerspecialist bij je in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt na je aanvraag zo snel mogelijk de prijzen van verschillende vaklui in je mailbox. Vergelijk nu op je gemak de offertes en kies de beste uit! Je besparing kan hiermee oplopen tot wel 40% op de totaalprijs: zo laat jij je sanitair installeren tegen de laagste prijs. De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!