Badkamer laten renoveren?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamer renoveren kosten

De kosten voor het renoveren van je badkamer, beginnen vanaf €3.000,- bij een eenvoudige badkamer. Afhankelijk van je wensen en het gebruikte materiaal kunnen de kosten oplopen tot gemiddeld €12.500,-! Jij hebt zelf dus een grote invloed op hoeveel geld je aan de verbouwing uitgeeft. Benieuwd wat jouw droombadkamer gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk offertes ontvangt: maximaal 5! Vergelijk en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leggen we uit wat het kost om je badkamer te renoveren. We geven je praktische tips: zodat je weet met welke keuzes je invloed hebt op de prijs en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houten. Natuurlijk lees je ook wat er allemaal mogelijk is bij een renovatie, zodat jij weet hoe je jouw droombadkamer kunt creëren!Wat kost een badkamerrenovatie?

Wat het gaat kosten om je badkamer te laten renoveren, hangt helemaal af van jezelf en je wensen. Een eenvoudige badkamer, met standaard sanitair en nette keramische tegels, kost gemiddeld €3.000,-.

Laat je de badkamer renoveren met luxe materiaal, dan ligt de prijs hoger: rond de €12.500,-. Door zelf slim rekening te houden met je keuzes in materiaal en sanitair houd je de kosten dus laag.

De kosten van een badkamerrenovatie liggen altijd lager dan de kosten van een nieuwe badkamer. Voor een eenvoudige badkamer betaal je al snel gemiddeld €4.800,- en de kosten lopen bij een luxe badkamer op tot €15.500,-.

badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren: prijs 2024

Nieuwe badkamer 9 m²
Eenvoudige badkamer€ 4.800
Standaard badkamer€ 8.700
Luxe badkamer€15.500
Badkamer renoveren 9 m²
Eenvoudige badkamer€3.000
Standaard badkamer€5.200
Luxe badkamer€12.500

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Deze factoren bepalen de prijs

De kosten voor het verbouwen van je badkamer liggen gemiddeld tussen de €3.000,- tot €12.500,-: dat is nogal een verschil. Dat heeft te maken met veel verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. De grootte van de badkamer speelt een grote rol, net zoals je materiaalkeuze en de exacte werkzaamheden die worden uitgevoerd.

Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende factoren die de kosten van je badkamerrenovatie beïnvloeden.

Grootte van de badkamer

Hoe groter je badkamer, hoe meer opties je hebt. Maar dat betekent ook dat je meer materiaal nodig hebt en dat er waarschijnlijk meer tijd nodig is om je badkamer te renoveren. Hierdoor liggen de kosten bij een grotere badkamer vaak hoger.

Bij een kleine badkamer moet je vaak keuzes maken wat betreft het sanitair: een bad óf een inloopdouche. Bij een grotere badkamer kun je vaak beide laten plaatsen, maar dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee.

Materiaalkeuze

De materiaalkosten zijn de grootste kostenpost in een badkamerrenovatie. Dit houdt in dat je met de keuze voor specifiek materiaal een grote invloed hebt op de totaalprijs.

Waar moet je rekening mee houden?

Op het gebied van sanitair zijn er heel veel opties. Van luxe en stijlvolle toiletpotten tot een eenvoudig ophangtoilet: vind je de uitstraling niet zo belangrijk dan is het slim om te kiezen voor eenvoudig, standaard sanitair. Dat houdt in een eenvoudige enkele wastafel en een ligbad zonder extra luxe opties.

Daarnaast spelen de tegels ook een grote rol. Keramische tegels voor een badkamer zijn relatief goedkoop en zien er stijlvol uit. Natuurlijke tegels hebben een luxere uitstraling, maar zijn ook een stuk duurder in aanschaf. Wil jij deze natuurlijke sfeer in je badkamer, dan is het slim om daar bij het opstellen van je budget alvast rekening mee te houden.

Installatie van sanitair

Een badkamerrenovatie houdt in dat je verouderde onderdelen vervangt of vernieuwt. Hoeveel nieuw sanitair je laat installeren, heeft dus ook een grote invloed op de prijs. De arbeidskosten stijgen als je verschillend nieuw sanitair laat installeren. Het plaatsen van een bad kost bijvoorbeeld veel tijd, waardoor de arbeidskosten snel stijgen.

Verleggen van leidingen

Als je ook de indeling van de badkamer aanpast, dan is de kans groot dat de vakman de leidingen moet verleggen. Dit is nodig, zodat de watertoevoer en -afvoer straks op de juiste plek zitten. Het verleggen van de leidingen gebeurt op het moment nadat de tegels zijn verwijderd. De vakman vreest een sleuf in de muur of in de vloer, en legt zo leidingen aan naar de juiste plek. De sleuf wordt daarna dicht gesmeerd waarna hij tot slot de tegels op de muur aanbrengt. Zo is er niks meer te zien van de verschillende werkzaamheden!

Eventuele extra opties

Welke exacte werkzaamheden de badkamerspecialist moet uitvoeren, heeft ook invloed op de kosten van je badkamerrenovatie. Zo zijn er verschillende extra opties waar je voor kunt kiezen, die de prijs flink doen oplopen.

Heb je een kleine badkamer, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om de badkamer uit te bouwen. Door bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen, of een deel van de aangrenzende slaapkamer te gebruiken. Zo kun je misschien net iets meer ruimte creëren zodat er toch voldoende plek is voor een ligbad of grote inloopdouche!

Daarnaast is het uiteraard mogelijk om tijdens het renoveren van je badkamer tegen extra kosten direct vloerverwarming aan te leggen. Dit zorgt voor extra comfort: de vloer voelt heerlijk warm aan en daardoor krijg je het nooit koud als je uit de douche of uit bad stapt!


Kies voor een badkamerrenovatie tegen de laagste kosten!

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Wat is een badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie houdt in dat je door middel van kleine of grote veranderingen je huidige badkamer opknapt. Je kunt hierbij alles wat nog goed is behouden, en alleen de verouderde onderdelen vervangen. Dit bespaart je veel geld, omdat je niet de hele badkamer laat slopen en geen compleet nieuwe badkamer hoeft te kopen!

Een gemiddelde badkamerrenovatie is in 1 tot 2 weken afgerond en dat is vaak sneller dan het plaatsen van een nieuwe badkamer. Je kunt van alles veranderen: nieuw sanitair, andere badkamertegels, een luxe inloopdouche of zelfs het plaatsen van een heerlijk ligbad als jij dat graag wilt. Met het renoveren van je badkamer creëer je tegen lage kosten dus de badkamer van je dromen.

Badkamer verbouwen: een paar mogelijkheden

Bij een badkamerrenovatie zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt de tegels laten vervangen, een dubbele wastafel plaatsen in plaats van een enkele of je ligbad vervangen door een ruimte inloopdouche. Hieronder gaan we in op een paar mogelijkheden om jouw badkamer te renoveren:

 • Sanitair vervangen: door te kiezen voor luxe sanitair, verhoogt u het comfort in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche met regendouche, een hangend toilet of een ligbad met vele extra opties. Het vervangen van alleen het sanitair is een eenvoudige manier om uw badkamer op te knappen.
 • Verlichting: plaats een verlaagd plafond met spotverlichting in plaats van saaie lampen. Zo kunt u het licht dimmen en zelf bepalen wat de sfeer in de badkamer is!
 • Nieuwe badkamertegels: met nieuwe vloer- of wandtegels krijgt de hele ruimte een compleet ander uiterlijk. Kies voor eenvoudige tegels met een unieke accentwand in een mooie kleur of ga voor een meer natuurlijke sfeer met natuurstenen tegels.
 • Wandafwerking: badkamertegels zijn al lang niet meer de enige keuze voor de afwerking in de badkamer. Denk aan een prachtig gestucte wand of kunststof wandplaten. Dit zorgt voor een moderne en strakke sfeer.
 • Ligbad vervangen door inloopdouche: ga je nooit in bad? Dan kun je deze het beste vervangen door een fijne inloopdouche. Zo oogt de ruimte bovendien al snel een stuk groter.
 • Hangtoilet ophangen: een staand toilet heeft een verouderde uitstraling en is bovendien onhandig met schoonmaken. Een hangend toilet geeft de badkamer een totaal andere sfeer en zorgt voor een groter gemak!
 • Ventilatie: laat direct een ventilatiesysteem plaatsen zodat je minder last hebt van beslagen spiegels en de kans op schimmel kleiner is!

badkamer renoveren prijzen

Veelgemaakte fouten bij een renovatie

We raden altijd aan om een vakman in te huren bij het renoveren van je badkamer. Zij denken namelijk met je mee, zodat je badkamer niet alleen stijlvol maar vooral ook praktisch is! Bovendien helpen ze met een reële planning en kan een vakman je vertellen of je budget ook realistisch is.

Dit zijn een aantal van de meest gemaakte fouten bij badkamerrenovaties zonder vakman:

 • Te weinig opbergruimte: heb je zelf een ontwerp gemaakt en past alles erin? Kijk dan eens goed of er voldoende opbergruimte is. Zonder kasten kun je geen handdoeken en andere badkamer artikelen opslaan. Als jij nu veel schoonmaakartikelen en extra voorraad zeep en shampoo opslaat in de badkamer, dan is het belangrijk dat je nieuwe badkamermeubel groot genoeg is dat dit straks ook weer kan.
 • Te weinig ruimte om te bewegen: ook al past het sanitair op papier in de kleine ruimte, in de realiteit bestaat de kans dat je te weinig ruimte hebt om te bewegen. Die heb je wel nodig om je af te drogen of om je tanden te kunnen poetsen bij de wasbak. Een vakman denkt mee, en zorgt in het ontwerp dat er om al het sanitair voldoende ruimte is.
 • Slechte planning: bij een badkamerrenovatie kun je het sanitair tijdelijk niet gebruiken. Wanneer jij alvast de tegels eruit sloopt terwijl de materialen pas over een paar weken geleverd kunnen worden dan zit je dus weken zonder doucheruimte. Niet ideaal dus. Een vakman denkt mee en zorgt voor een realistische planning.
 • Te gladde vloer: bij het kiezen van de badkamertegels moet je rekening houden met de R-waarde, de antislipwaarde. Niet alle tegels zijn geschikt voor in de badkamer en deze zorgen ervoor dat de vloer na het douchen spekglad is. Om dit te voorkomen kies je voor tegels met R-waarde 11 of hoger.
 • Gebrek aan ventilatie: het verbouwen van de badkamer is het ideale moment om ook de ventilatie eens onder de loep te nemen. Zijn er geen ventilatiemogelijkheden, dan is mechanische ventilatie belangrijk. Plaats je dit niet, dan is de kans op schimmel erg groot. Nadat je de badkamer hebt verbouwd is het erg lastig om alsnog een ventilatiesysteem te plaatsen zonder sloopwerkzaamheden. Doe dit dus voordat je aan de slag gaat!

Schakel een badkamerspecialist in!

Een badkamerspecialist helpt jou met het renoveren van je badkamer, tegen de laagste prijs. Hij kan eventueel zelfs het materiaal voor je inkopen zodat je dit zelf niet hoeft te doen! Bovendien geeft hij altijd een persoonlijk advies, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat.

De grootste voordelen van een badkamerspecialist:

 • Een vakman denkt mee in het ontwerp, zodat deze ook praktisch in gebruik is.
 • Je bespaart tijd, omdat de renovatie sneller is afgerond. Zo kun je eerder weer gebruik maken van je sanitair.
 • De vakman geeft een persoonlijk advies, ook bij de keuze voor het sanitair en de tegels.
 • Je krijgt garantie op het materiaal en de installatie: problemen worden dus kosteloos opgelost!
 • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit en voorkomt de kans op lekkages of een verkeerde installatie.

Badkamer renoveren prijs: bespaartips!

Een badkamer renoveren tegen de laagste kosten? Dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we een aantal praktische bespaartips, zodat je de prijs zo laag mogelijk houdt.

 • Tip 1: houd rekening met de materiaalkosten. Kies voor eenvoudig en standaard sanitair. Vaak heeft dit een iets minder mooie uitstraling of is het iets groter in formaat, maar qua kwaliteit doet het niet onder aan luxe sanitair.
 • Tip 2: koop showmodellen. Showmodellen zijn vaak A-merken die tegen een lagere prijs verkocht worden. Ze zijn zo goed als nieuw, maar een stuk goedkoper!
 • Tip 3: laat de badkamer deels stuken. Stuken is goedkoper dan betegelen, je kunt ervoor kiezen om de bovenste helft van de muren te stuken in plaats van de betegelen!
 • Tip 4: Vergelijk gratis offertes. Kies de badkamerspecialist met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

badkamer renoveren prijs

Badkamer laten renoveren? Bespaar op de kosten!

Past jouw badkamer niet bij je huis en voldoet het niet aan je wensen? Een badkamer renoveren is de goedkoopste manier om deze helemaal op te knappen. Jij bepaalt zelf hoe de ruimte er straks uit komt te zien: wil je eindelijk een luxe ligbad laten plaatsen of kies je toch voor een ruimte inloopdouche? Kijk snel wat een badkamerspecialist voor jou kan betekenen.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo spoedig mogelijk tot 5 offertes in je mailbox. Vergelijk nu de verschillende badkamer experts, en kies zo de vakman die jou het beste kan helpen. Door te kiezen voor het beste aanbod bespaar je namelijk tot wel 40% op de kosten! De aanvraag kost niets en is bovendien helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!